MDM

Instructies voor het maken van een iCloud reservekopie

Op deze pagina vind u de informatie of verwijzingen naar informatie om een goede iCloud reserve kopie te maken en vervolgens hoe u de iPad zelfstandig van Lightspeed MDM systeem overzet naar het MDM systeem van Zuludesk. Lukt dat niet? Dan kunt u via het vragenformulier een vraag stellen.

Het is belangrijk elke dag een reservekopie van de iPad te maken. Deze functie is in de iPad ingebouwd. Wanneer deze functie is aangezet maakt deze elke dag wanneer deze verbinding heeft met het Wi-Fi netwerk een reservekopie. Via onderstaande video kun u zien hoe u deze functie aanzet en een reservekopie maakt. 

Het kan voorkomen dat het niet lukt om een reservekopie te maken omdat de online gegevensopslag (iCloud) niet (meer) voldoende groot is om een reservekopie in op te slaan. In de volgende stappen laten we zien hoe u alsnog belangrijke zaken kan veiligstellen.

Via onderstaande link kunt u meer te weten komen over iCloud en het bewaren van foto’s, videos’, documenten apps en andere gegevens.

Link naar website van Apple:

www.apple.com/nl/icloud/

Bij stap 1 hebben we gezien hoe de iCloud-reservekopie aangezet kan worden. Wanneer de reservekopie niet slaagt omdat er niet genoeg ruimt in de iCloud opslag (meer) is, moet er worden gekeken of er mogelijkheden zijn om de te maken reservekopie te verkleinen. 

Vaak is de app Foto’s de app die veel opslag van de iCloud-reservekopie in beslag neemt. Door de app niet in de reservekopie mee te nemen kan het zijn dat er wel een reservekopie gemaakt kan worden. 

Natuurlijk wil je wel je foto’s bewaren voordat je de iPad helemaal leegmaakt. Dat kan door de foto’s op een PC, laptop of Mac te zetten.  In de instructievideo hieronder leg ik uit hoe je dat kan doen. Daarnaast heb ik een link geplaatst naar de website van Apple waar je de instructies kan nalezen.

Link naar website van Apple:

Instructies van Apple om foto’s op PC, laptop of Mac zetten

 

Naast de apps van Apple zelf, waarvan de data/gegevens in de iCloud-reservekopie kunnen worden opgenomen, zijn er nog meer apps waarvan je de data in de reservekopie zou willen opnemen. In de volgende instructievideo wordt uitgelegd hoe je deze gegevens mee laat nemen in de reservekopie.

 

In de volgende instructievideo wordt uitgelegd hoe je de iPad terugzet naar fabrieksinstellingen, een iPad zoals deze uit de doos kwam voor de eerste keer.

 

 

Misschien wel de belangrijkst instructievideo. Deze geeft inzicht in wat u kunt verwachten en hoe er moet worden ingelogd nadat de iPad terug op fabrieksinstellingen is gezet.

Inloggen bij gebruikersnaam moet met het leerling nummer zonder de 0 ervoor.

Het wachtwoord dat bij de gebruikersnaam hoort = welkom

Bijvoorbeeld:

Gebruikersnaam: 12345

Wachtwoord: welkom

Het inloggen met een Apple-ID kan op verschillende momenten. Voor de hand ligt het om dat te doen wanneer de iPad opnieuw wordt ingesteld. Vanzelf komt een scherm met de vraag om in te loggen. Deze inlog poging kan ook worden overgeslagen. Op elk ander gewenst moment kan je inloggen met een Apple-ID wanneer de iPad helemaal klaar is voor gebruik via de app instellingen. In onderstaande instructievideo wordt dat nader toegelicht.

 

In de onderstaande instructievideo leg ik uit hoe je reeds eerder gedownloade apps of betaalde apps opnieuw kan downloaden. Voorwaarde is dat ze zijn gedownload/aangeschaft met het Apple-ID waarmee is ingelogd op de iPad.

 

Het activeren van de Office 365 apps wordt uitgelegd in de video’s van de ict-lessen. De link hieronder brengt u naar de ict-lessen.   

Ict-les over Office 365

De tweede link brengt u naar een webpagina met vragen als wat is mijn inlogaccount en het antwoord daarop.

Veel gestelde vragen over Office 365

 

School e-mailaccount

Iedere leerling heeft van school een e-mailaccount gekregen om te gebruiken.

Deze bestaat uit het volgende:

0 + leerlingnummer @osgh.nl. Bijv.: 012345@osgh.nl

Het wachtwoord is hetzelfde als die je gebruikt om in te loggen op het Wi-Fi netwerk op school.


Magister app

Download de app opnieuw en log in met het Magister account

Leerlingnummer zonder 0 ervoor en het wachtwoord dat je voorheen ook gebruikt hebt om in te loggen.


Ricoh myprint app.

Op afstand printen binnen school kan met de Ricoh myprint app. Daarvoor moet je éénmalig inloggen en vervolgens kun je printopdrachten sturen naar de printers bij ons op school. Dat kan zelfs vanaf huis. Gestuurde opdrachten worden 24 uur bewaard. Daarna worden ze verwijderd. Hoe je dat instelt, wordt uitgelegd in een ict-les waar de onderstaande link naar vewijst. Open de link en volg de instructies.

Ict-les over printen op school.

 

Wanneer alle bovenstaande stappen zijn doorlopen, kun je stellen dat de iPad klaar is voor gebruik. Ben je daar niet zeker van? Loop even binnen bij Helpdesk op de derde verdieping en leg je vraag voor. 

Van alle stappen die hierboven staan opgesomd, is stap 5 de belangrijkste. 

Wanneer de in de app “Instellingen” onder het onderdeel “Algemeen” –> “Apparaatbeheer” het profiel van ZuluDesk zichtbaar is, is de overstap geslaagd.

Ik e